Excel makró alapok

Mire való az Excel makró?

Ha a munkádban vannak olyan lépések, amik sokszor ismétlődnek, akkor ezeket a lépéseket az Excel makrók segítségével automatizálni tudod. Tehát elég egyszer megírnod az adott makrót és utána egy gombnyomásra elvégzi az Excel a kódolt feladatokat.

Korábban már készítettünk egy részletes leírást, hogy mire tudod használni az Excel makrókat. Olvasd el Excel VBA programozás – ismertető című cikkünket is!

Excel makró alapok

Mikor érdemes elkezdeni az Excel makró alapok elsajátítását?

Mivel ez már programozási feladat, így akkor érdemes belevágnod, ha már rendelkezel magabiztos Excel tudással és készen állsz arra, hogy sok gyakorlásra lesz szükséged, mire profivá válasz a VBA programozásban is.

Mik is valójában az Excel makró alapok?

Az Excel makró alapok tanfolyamon az alábbiakra számíthatsz:

  • megismered a Visual Basic ablakot, a fejlesztői környezetet
  • makró rögzítővel létrehozod első saját makródat
  • megtanulod felismerni és javítani makróidban az esetleges hibákat
  • elsajátítod a Visual Basic programnyelv logikáját
  • megtanulod, milyen a helyes programozási stílus
  • megismered a munkalapok és cellákkal kapcsolatos műveleteket (formázás, kiválasztás, másolás, beillesztés)
  • megtudod mik azok a változók és elágazások
  • képes leszel ismétlődő utasítások és saját függvények létrehozására
  • megtanulod az üzenetablakok kezelését

Milyen lehetőségeid vannak az Excel makró alapok elsajátítására?

Online Excel VBA tanfolyam

Online videók segítségével megtanulhatod az Excel VBA használatát. A tanulást a legtöbb helyen letölthető gyakorló feladatok segítik és a tanfolyam készítői válaszolnak az esetlegesen felmerülő kérdéseidre.

Ezek a tanfolyamok viszonylag kedvező áron hozzáférhetőek. Ha magabiztos angol nyelvtudással rendelkezel a külföldi oldalakon is nézelődhetsz, de a kínálat elég széles, és még hozzáértőként is nehéz eldönteni, hogy melyik kurzus éri meg az árát.

Amennyiben magyarul szeretnéd megtanulni az Excel makró alapjait, úgy nézd meg online VBA tanfolyamunkat. Garantáltan érthető magyarázatokkal és letölthető gyakorló feladatok segítségével kényelmesen otthonról tanulhatod meg a Visual Basic programozás alapjait.

Kihelyezett Excel VBA tanfolyam cégeknek

Ha szívesen tanulnál munkatársaiddal együtt és munkahelyed is támogatja, akkor igénybe tudsz venni kihelyezett Excel VBA tanfolyamot is.

Ilyenkor egy oktató cég megbízott oktatója a telephelyetekre megy és megtartja a tanfolyamot neked és munkatársaid számára. Ilyenkor a képzést a munkaadód fizeti és neked nem kerül semmibe a megszerzett tudás.

Ha szeretnéd saját és munkatársaid Excel VBA tudását fejleszteni, akkor itt találsz további információt vagy látogasd meg kifejezetten vállalati Excel tanfolyamokra szakosodott oldalunkat

Személyes Excel VBA tanfolyam

Sokan még mindig tartanak az online tanulástól. Ilyenkor lehetőség van személyesen valamelyik oktatási intézmény Excel makró alapok tanfolyamára beiratkozni. Ebben az esetben egy oktatóteremben előre meghatározott időbeosztásban zajlik az oktatás.

Ezen képzések ára jóval magasabb online társainál és helyhez és időhöz van kötve. Előnye viszont, hogy személyesen kérdezhetsz az oktatótól. Legnagyobb hátránya, hogy nem tudsz saját ritmusodban haladni. Az ilyen tanfolyamon a tanárnak igazodnia kell az egész csoporthoz. Így lehet, hogy neked néha túl lassú lesz a tempó, de az is előfordulhat, hogy lemaradsz.

Excel makró alapok további információ

Ha kérdésed van az Excel VBA tanulással kapcsolatban, keress minket e-mailben az elearning@excelneked.hu címen.

Mindenképp nézz körbe Excel blogunkon. Itt is találsz hasznos írásokat Excel makró témakörben.