2020. április 21-től új neve van az Office 365-nek, ez pedig a Microsoft 365. Tartalmazza a már ismert funkciókat és szolgáltatásokat, és újabbakat változatlan áron.
Továbbra is elérhetők az általad használt szolgáltatások, mint az Excel, Word, PowerPoint, Outlook és 1 TB OneDrive tárhely. (Vállalati előfizetés esetén további, eddig használt alkalmazások is, pl. Teams)

Teendőnk nincs vele, automatikusan megtörténik a változás.

Továbbra is elérhető a OneDrive tárhely, amelyben biztonsági másolat készítésére is van lehetőség, így mindig biztonságban tudhatod a fájljaidat.

Újdonságok a Microsoft 365-ben

A megszokott programokat továbbra is eléred, várhatók azonban újítások, további programok, appok.

Ezek:

  • Microsoft Szakértő segít neked az írásban dokumentumokban, e-mailekben és a weben.
  • Hozzáférsz bármelyik applikáció legújabb funkcióihoz

Új mobilappok

  • Microsoft Teams Otthoni verzió: Vállalati körökben már ismert a Teams, hamarosan viszont elérhető családi változatban is, szervezési és kapcsolattartási lehetőségekkel
  • Microsoft Family Safety: ezzel a hamarosan elérhető új appal biztos lehetsz benne, hogy szeretteid biztonságban vannak. A Hely megosztása funkcióval megnézheted, hol tartózkodnak. Online is védheted a gyerekeket, tartalomszűrőkkel és a gép előtt töltött idő korlátozásával.

A legördülő listákhoz a Lista (List) opciót kell választanod, és forrásként egy cellatartományt fogad el, aminek az elemei fognak így megjelenni a legördülő listában. Az alábbi példán látod, hogy a 3 kiválasztható ország az E11:E13-as cellákban van, ezért a forrás a Lista alatt is pontosan ez lesz.

Office 2019 vagy Microsoft 365?

Korábban már összehasonlítottuk az önálló Office verziókat az előfizetéses Microsoft 365-tel a Mi a különbség az Office 365 és az Office 2016 között?  bejegyzésünkben. Azóta megjelent az Office 2019 is, melyre ugyanaz igaz, mint az előző összehasonlításra.

A Microsoft 365 nagy előnye, hogy havi frissítések állnak rendelkezésre, új funkciók és a régiek javítása. További előny, hogy tartalmaz ingyenes tárhelyet a OneDrive-on.

Az előfizetés évről évre megújítható, amely további előny. Nem szükséges mindig átgondolni, hogy váltsak-e új verzióra, melyiket vásároljam, ha Microsoft 365 előfizetésed van, mindig naprakész verzió áll rendelkezésedre.

Microsoft 365 az Office 365 új neve