A legtöbb ember azt hiszi, hogy a Microsoft Excel csak egy unalmas táblázatkezelő program, amiben különféle számításokat lehet végrehajtani, és a művészi vénánkat maximum a diagramok rajzolásában élhetjük ki. Egy japán nyugdíjas másképp gondolta. Mai Excel érdekességek a bejegyzésben.

Az Excel mint festővászon

Tatsuo Horiuchi a 70-es évei közepén járó japán férfi, 2000 környékén mikor nyugdíjba ment elhatározta, hogy vesz egy számítógépet, amin képeket tud készíteni. Mivel a Photoshop és a többi hasonló program nagyon drága volt számára, a gépére előre telepített programok között nézett szét.

Az Excel mint festővászon

A Paint nem nyerte el a tetszését. Később Word-ben próbálkozott a rajzolással, de zavarta, hogy korlátozott terület állt rendelkezésére, hogy műveit elkészítse. Épp ezért döntött az Excel mellett, hiszen itt szinte korlátlan hely volt a rajzolásra.

az excel mint festovaszon4

Tatsuo Horiuchi – Excel érdekességek

Tatsuo Horiuchi művei

az excel mint festovaszon5az excel mint festovaszon6

az excel mint festovaszon7az excel mint festovaszon8

Egészen 2006-ig ő maga sem gondolta volna, hogy valami különlegeset hozott volna létre, egészen addig, amíg egy versenyen megnyerte az első helyezést, mert alkotásai kimagaslóan jobbak voltak a többiekénél, és lenyűgözték a zsűrit. Ez az első helyezés hozta meg számára az áttörést. Ma már árulja a „festményeit”, és másokat tanít, hogy hogyan tudnak hasonló dolgokat kihozni az Excelből.

Mi csak a klasszikus módján használjuk és tanítjuk másoknak az Excelt, de szívesen vesszük, ha megosztod, ha Te valamilyen rendhagyó feladatra használod.

Te milyen Excel érdekességeket ismersz? :)

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂