Találkoztál már a #NÉV?, #HIÁNYZIK vagy az #ÉRTÉK! hibákkal? Ha nem, olvasd el, hogy tudd a megoldásokat, ha igen, akkor is érdemes belenézned a gyors javítás érdekében!

Biztosan előfordult már veled is, hogy az éppen használt függvényed az Enter lenyomása után nem azt az eredményt adta vissza, amit vártál volna tőle. Itt találsz egy összefoglaló táblázatot a hibákról és az okokról, de nézzük meg ezeket részletesebben is!

Függvények hibaüzenetei

#### – Ez nem is igazán hibaüzenet, ha ezt látod a cellában az csak annyit jelent, hogy az adat nem fér el a cellában, dupla kattintással vagy az egérmutatóval húzd a megfelelő szélességűre az oszlopot!

hibaüzenet

#NÉV? – Hibásan írtad be a függvény nevét, pl: FKERES helyett FKRES. Magyarul csak elgépelted a függvényt, nincs probléma, hagyd úgy az argumentumokat és csak a függvény nevét írd át a szerkesztőlécen vagy a cellában.

hibaüzenet

#ZÉRÓOSZTÓ! – Azt hiszem, hogy ez elég egyértelmű hibaüzenet, egy képletben, függvényben 0-val osztottál, nézd meg még egyszer a hivatkozásokat!

#ÉRTÉK! – Nem megfelelő tartalmú cella szerepel a képletben, függvényben. Ez akkor fordulhat elő, ha például egy matematikai képletben olyan cellát adsz meg, ahol szöveg szerepel szám helyett.

Excel függvény hibaüzenet – Hogyan értelmezd és oldd meg?

#HIÁNYZIK – Valamely adat nem áll rendelkezésre, vagy helytelen típusú értéket adtál meg a függvényben. FKERES függvénynél lehet, hogy a keresési érték van rossz formátumban, vagy a táblázat rendezetlen, esetleg a táblázaton kívüli értéket szeretnél kiíratni a függvénnyel.

#HIV! –  Akkor fordulhat elő, ha olyan cellára hivatkozol, amelyet már töröltél. Törlés helyett inkább rejtsd el azokat az oszlopokat, sorokat, amelyekre pillanatnyilag nincs szükséged!

Melyik hibaüzenettel gyűlt már meg a bajod? Sikerült kijavítanod? Írd meg nekünk a Facebook-on!

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is! :)

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂