Egyik követőnktől hallottam, hogy a Word-be másolás előtt a jegyzettömbbe másolják a szöveget, és onnan Word-be, mert így a formázásokat nem viszi át, nekik ugyanis csak a nyers szöveg kell, amelyet majd kedvük szerint megformáznak. A trükközésre azonban nincs szükség, megmutatom, hogyan kerülheted el.

Ha másik dokumentumból, weboldalról vagy pdf-ből másolsz szöveget Word-be, a beillesztés során megtartja az eredeti formátumot. Ha viszont Te csak a nyers szöveget szeretnéd megtartani a formázások nélkül, arra is van lehetőséged mindenféle trükkök nélkül.

Szöveg másolása Word-be

Word – irányított beillesztés

Egy egyszerű Ctrl + C és Ctrl + V kombinációval beillesztett szöveg így fog kinézni (ez a szövegrész ebből a blogbejegyzésünkből származik)

Word irányított beillesztés

A jobb alsó sarkában, a végén láthatsz egy ikont, kattints rá, itt tudjuk ugyanis kiválasztani a beillesztés beállításait.

Ha nem jelenik meg, akkor navigálj a Fájl > Beállítások > Speciális részre és itt a Kivágás, másolás és beillesztés résznél jelöld be a négyzetet itt:

Word irányított beillesztés

Itt három lehetőségből választhatsz, ha fölé viszed az egérmutatót, fogod is látni az előnézetet.

Word irányított beillesztés

A lehetőségek:

Forrásformátum megőrzése: Megőrzi az eredeti szöveg formátumát

Formázás egyesítése: Törli a forrásformátumot, kivéve a hangsúlyozáshoz kapcsolódókat, például félkövér vagy dőlt. A céldokumentum formázását tartja meg a bekezdésre

Csak a szöveg megőrzése: Minden formázást töröl és csak a szöveget tartja meg

Az utolsó lehetőség a „Csak a szöveg megőrzése”, ha ezt választod, eltűnnek a formázások és csak a nyers szöveg marad, amit már kedved szerint formázhatsz.

Beállítás alapértelmezettként

Ha az Alapértelmezett beillesztés beállításai gombra kattintasz (lásd fenti kép), akkor a Speciális beállításoknál találod magad, ahol megadhatod, hogy mi legyen az alapértelmezett beillesztési típus az egyes szövegek beillesztésekor dokumentumon belül, vagy dokumentumok között, illetve más alkalmazásokból.

Word irányított beillesztés

Tapasztald ki, hogy neked éppen melyik kézenfekvőbb a munkádhoz és használd ennek megfelelően.
Láthatod tehát, hogy a trükköket el lehet kerülni. :)

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is.

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂