A feltételes formázás Excelben hatékony módja annak, hogy kiemelheted adataidat az adathalmazból. Sok lehetőség van, nézzünk meg párat!

Feltételes formázás Excelben – adatok kijelölése

A tegnapi FKERES témát folytatva, nézzük meg ma a feltételes formázását. Emeljük ki feltételes formázással azokat a cellákat, amelyek lejárt tartozást tartalmaznak.

Ha a számok feltételes formázása érdekel, olvasd el Excel feltételes formázás – számok formázása bejegyzésünket

Feltételes formázás Excelben – Tedd átláthatóbbá az adatokat

A feladatot innen tudod letölteni: Feltételes formázás feladat

Jelöljük ki azokat a cellákat, amelyekre a szabályt szeretnénk érvényesíteni. Jelen esetben ezek az F oszlopban vannak. Majd válasszuk a kezdőlapon a Feltételes formázás – Új szabály… lehetőséget.

feltételes formázás

Feltételes formázás Excelben – szabály létrehozása

Az itt megjelenő ablakban láthatod, hogy mennyiféle szabályt hozhatsz létre:

feltételes formázás

Mi most csak az adott tartalmú cellákat szeretnénk formázni, itt pedig válasszuk a megadott szöveg lehetőséget, hiszen most nem számadataink, hanem szövegeink vannak a cellákban.

feltételes formázás

A következő mezőkben kétféleképpen is eljárhatsz, vagy a tartalmazza, vagy a kezdete lehetőséget is választhatod, majd írd be, hogy Lejárt.

Feltételes formázás

Ezzel még nem vagyunk kész, ugyanis meg kell adnunk, hogy hogyan formázza a Lejárt tartalmú cellákat. Kattints a Formátumra, és add meg, hogy pirossal legyenek kitöltve a cellák.

feltételes formázás

Majd OK és megint OK, és láthatod, hogy az Excel piros háttérrel jelölte azokat a cellákat, amelyek lejárt tartozást tartalmaznak.

Hétvégi dátumok formázását is megtekintheted a blogon!

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is! :)

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂