Pivot tábla szűrők szerint szeretnéd külön-külön munkalapon látni? Pl. értékesítők szerinti bevétel. Sok szűrőérték esetén ez akár órákig is eltartó monoton másolgatás lenne. De mutatok egy csodát, fogadjunk, hogy ezt nem ismerted!

Online Excel kimutatás tanfolyam

Egy kicsit haladóbb trükköt mutatok meg neked Excelben Pivot táblához kapcsolódóan.

Pivot tábla szűrők szerint új oldalra?

A Pivot tábla készítése 3 perc alatt bejegyzésnél használt Excel fájlt fogjuk használni, töltsd le innen

Elkészítettem a kimutatást az alábbi beállításokkal.

pivot szuro

Márkánként látom a befolyt bevételt, szűrőnek viszont beállítottam az értékesítőt. A pivot tábla szűrő az A1-B1 cellákban látható is, itt tudsz rászűrni az egyes értékesítőkre. Itt például Nemes Tiborra.

pivot szuro

Mi a helyzet akkor, ha neked külön munkalapokra kell másolnod az egyes értékesítők kimutatásait? Van jobb megoldás, mint a Ctrl + c  és Ctrl + v.
Ha a kimutatásban van az aktív cellád, látsz majd egy ilyet a menüsoron:

pivot menusor

És most jön a varázslat

A 2010-es verzióban a Beállítások menüben, 2013-as verziótól Elemzés (Analyze) menüben válaszd a Beállítások gomb mellett a kis nyilat, és kattints a Jelentésszűrők oldalankénti megjelenítése feliratra.

Pivot jelentesszuro

A felugró ablakon automatikusan felajánlja a a pivot tábla szűrők listáját, ha több is van, itt válaszd ki a megfelelőt.

Pivot

Így tehát másolgatás nélkül létrehoztad az egyes munkalapokat!

Ha olvasnál még a témában akkor olvasd el a  Pivot tábla készítése, szeletelő (Excel kimutatás) bejegyzésünket az exceltanfolyam.info oldalunkon, vagy a Pivot tábla – Göngyölített összeg kalkulálása bejegyzésünket az excellence.hu oldalunkon.

További pivot tábla trükkökkel ismerkedhetsz meg excellence.hu pivot tábla oldalunkon.

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is! :)

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂