Van hatékonyabb megoldás, mint az egér görgőjét tekergetni a táblázat aljáig? Hogyan jelöljek ki nagyobb táblázatot egyszerűbben? Esetleg az 45. oszlop végére is eljuthatok egy gombnyomásra? Itt a megoldás!

Ctrl + Nyílbillentyűk: Egy adott tartomány széleire tudsz vele ugrani. Például a Ctrl + jobb nyíllal a táblázat utolsó oszlopára ugrik az aktív cella. A lenti példán az A2-es cellából indulva az F2-es cellára ugrik. Ugyanez persze a többi irányba is működik. Hasznos, ha egy nagyobb táblázat széleire vagy aljára szeretnél eljutni anélkül, hogy hosszasan görgetnél az egérrel. Ugye ismerős? ;)

mozgás Excelben

Shift + Nyílbillentyűk: Kijelölésre tudod használni, a nyílbillentyűnek megfelelő irányban jelöli ki a cellákat, annyit, amennyit a nyílbillentyűvel mozogsz az adott irányba. A példában az A2-es cellából indulva a Shift + jobb nyíllal haladtam a D2 celláig.

kijelölés Excelben

Innen persze haladhatsz lefelé is, ha ezután a Shift-et továbbra is nyomva tartva a lefelé mutató nyílbillentyűt használod, akkor a sorokat tudod kijelölni az előző kijelöléshez.

kijelölés Excelben

Ez persze hosszadalmas lenne egy nagyobb táblázat esetén, hogyan tudjuk ezt a legkevesebb billentyűlenyomással megoldani?

Erre megoldás a Ctrl + Shift + Nyílbillentyűk.

Hogyan mozogj és jelölj ki gyorsan az Excelben?

Az A2-es cellából indulva előbb Ctrl + Shift + jobb nyíl, majd Ctrl + Shift és lefelé mutató nyíl, és voilá, kész is:

kijelölés Excelben

Ez szintén hasznos akkor, ha sok sorod és/vagy sok oszlopod van.

Remélem, ezentúl hatékonyabban mozogsz a táblázatokban és gyorsabban jelölöd ki a szükséges adatokat!

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is!

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂