A gyorsbillentyűkkel meggyorsíthatod a munkád az Excelben. Ebben a bejegyzésben csak a legalapabbakat listázom, ezekkel érdemes kezdened!

Szóval melyek ezek?

Szerintem a leghasznosabbak, amiket én is gyakran használok:

Ctrl + S

A mentés gyorsbillentyűje, érdemes pár percenként rányomni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen, ha esetleg elszáll a munkád, amivel órák óta dolgozol

Ctrl + Z

A művelet visszavonására használhatod, ha valamit véletlenül töröltél, képletet módosítottál, vagy csak jobb volt az előző megoldás, használd a ctrl + z-t.

Ctrl + N

Új munkafüzet megnyitása. Használhatod más Office programokban is, például Word-ben

Ctrl + H

(Keresés és csere) Ha szeretnél egy szöveget vagy számot kicserélni, Ctrl + H-val megteheted. A keresett szöveghez írd be azt, amit le szeretnél cserélni, a Csere erre mezőbe pedig azt, amire szeretnéd kicserélni.

csere Excelben

(Keresés és csere) Ctrl + F billentyűvel hozhatod be a keresőt

Ctrl + C

Ugye ismered? Ezzel tudod az adott cellát vagy területet másolásra kijelölni

Ctrl + V

Az előbb említett másolt területet ezzel a kombinációval tudod beilleszteni a kijelölt területre.

7+1 alap gyorsbillentyű, amit muszáj ismerned

Tipp: Ha a másolás után a másolt terület körül az alábbi kijelölést látod (zöld szaggatott vonal), a terület továbbra is másolható akármelyik területre. Ahhoz hogy ezt megszüntesd, nyomd meg az Esc billentyűt.

masolas kijeloles

Ctrl + A

A kijelölés gyorsbillentyűje. Állj a kijelölni kívánt táblázat egy cellájára, majd nyomj egy ctrl+a-t. Ha az egész munkalapot szeretnéd kijelölni, használd ismét a billentyűkombinációt.

Ezek az alap billentyűk, amik nélkülözhetetlenek az Excel használatához.

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is!

ISMERD MEG INGYEN AZ EXCEL KIMUTATÁS FUNKCIÓJÁT

Annyira fontos funkció az Excelben a kimutatások ismerete, hogy szeretném, ha Te is megismerhetnéd és használnád a munkád során, így most ajándékként megkapod tőlem! Hét rövid videóból Te magad is végigmehetsz a lépéseken, hogy jobban megértsd működését. Vágj bele most és használd bátran a munkádban! 🙂